Ormflicka

Ormflicka på A3 papper. HB, 7B, fineliner, vit kritpenna
En fruktansvärt dålig bild av den färdiga versionen av ormflickan. Skuggorna blev helt störda, fast får skylla mig själv när jag fotar med mobilkameran. Är alldeles för otålig för att orka sitta och vänta på att batteriet till systemkameran ska ladda. Om jag nu får ett jobb i sommar ska jag investera i en bra scanner. Det skulle nog vara mycket välbehövligt. Undrar vad sådana kostar egentligen? Inte allt för mycket får jag hoppas. Köpte förresten en vit kritpenna idag som var hur bra som helst, speciellt till ögonfransar och liknande. Ett av de bästa köpen på senaste tiden. Den skapade en extra kontrast i bilden vilket inte är lätt att få till, men såklart kan man inte se det på det här bedrövliga fotot.
 

Hemma tidigt

Skönt att sluta tidigt på måndagar, hela dagen är ju nästan kvar så finns en massa att hitta på. Funderar på om det är läge för att möta upp Alexandra för en fika för en gångs skull. Det var ett bra tag sedan nu, bara dricka kaffe och snacka skit, kanske hinner med en snabb titt på stan också. Måste hitta ett par skor till min studentklänning som jag tänkte visa senare! Den är lite annorlunda och jag älskar den. Har föresten en ny spegel också (tog över spegeln vi använde på mässan). Frågan är bara vart jag ska ställa den så att ljuset från fönstren inte hamnar bakom en. Det blir någonting att klura på. Den kan då i alla fall inte stå lutad mot soffan som den gör nu.
 

Mässa

 

Åkte på onsdagen iväg till Umeå för UF mässan som hålls årligen. Skulle ställa ut mitt och min kollega Emmas företag Volu Tingo UF som tillverkar och säljer riktig tie-dye i Sverige. Även om mässan inte nådde upp till våra förväntningar eftersom att vi hade trott att folk skulle vara taggade på mässa (de flesta besökarna var skolklasser som gick runt och ställde frågor och som inte hade pengar) så hade vi ändå jättekul och det var roligt att se hur det faktiskt fungerar på en mässa. Att vi vann andra pris för årets hantverk var självklart en bonus också. Oerhört stolt är jag att de tröjor vi kämpat med och lagt ned tid på blir belönade med pris. 

 

Efter att jag kommit hem har jag stressat omkring hela helgen och hunnit med allt utom att varva ned och andas som helgen litegrann är till för. Men nu så här på söndags kvällen är det läga att plocka fram en skål med chips och dipp för att mysa ned framför en film. Det är trots allt några timmar kvar av helgen även om vi i natt förlorade en av dessa timmar. Det där med sommartid är lite underligt kan jag tycka.

Vår webbshop -> www.volutingo.se

 


Timmarna en söndag

Denna dag har spenderats till att ge ormflickan hår. I alla fall hälften av det. Har även myst i världens bästa byxor som är så välanvända och urtvättade att färgen inte är densamma. Men vad gör det när man kan redigera bilden av dem så att de ser ut som nya igen. Får lov att investera i nya liknande nu till våren. Gruvar mig rejält nu inför att sätta igång med skuggningen av ormen. Ska jag ge den något fint mönster? Ska det mönstret i så fall vara likadant hela vägen? Hur ser mönster på ormar ut? Måste den ha mönster? Kanske bara borde göra någonting, brukar inte bli jättebra då man tänker alldeles för mycket. Blir väl en orm vilket fall som antar jag. Det är ju trots allt en ormflicka. 
 

A Period of Juvenile Prosperity - Mike Brodie

Hittade ungefär världens bästa foto serie via tumblr. Den känns så underbart "på riktigt" men samtidigt som en konstig dröm som aldrig skulle kunna hända i verkligheten. Åh vad jag känner för att bege mig ut på äventyr när jag kollar igenom alla bilderna. Varenda en av dem säger en så mycket om vilka de är, vad de gör, hur de tänker och kanske känner. Som en hel historia uttryckt i en serie av bara bilder, hade gärna läst en bok skriven om dem. Detta är bara ett urval av bilderna som jag hittade på tumblr, finns många fler på Brodies hemsida, www.mikebrodie.net
Tänk så mycket det finns kvar att upptäcka och uppleva här i livet. Så många strapatser att bege sig ut på innan man kan sätta sig ned i sin gungstol för gott.
 

När jag blir stor

Har skickat in en ansökan till högskolor idag och insåg att jag tabbat mig och missat ansökan till kandidatprogrammet i fri konst som finns i Umeå. Det var däremot ett andrahandsval jag tänkt göra så att programmet jag egentligen vill komma in på gick utmärkt att söka till. Dock tror jag verkligen inte att jag kommer att komma in redan i år. Det hänger förmodligen på hur bra mitt högskoleprov kommer att gå. Om jag mot förmodan faktiskt kommer in blir det inte bara att flytta hemifrån i höst, utan även att flytta till en helt ny stad, Gävle, vilket känns skräckblandat och läskigt men såklart även spännande. Har tittat på det här programmet väldigt länge och känner att det är precis vad jag skulle vilja komma in på. Jag menar, att skriva är någonting jag alltid velat göra på något sätt, vad kan då vara bättre än programmet för professionellt skrivande? Ångrar jag mig är det såklart bara att inte ta platsen om jag får den. Men ja, vet inte riktigt vad som händer och livet går oförskämt snabbt, började ju just högstadiet.

 


Sommar önskningar

Sitter och skapar collage och drömmer om sommaren. Tänk att vandra runt i dessa skönheter hela halvåret, skulle vara så bra om allt detta kunde smita och bosätta sig i min garderob på momangen. Utom skorna då eftersom att jag har ett par liknande i min ägo. Kommer förmodligen att investera i allt för många kjolar under min resa till turkiet, det känner jag på mig redan nu. Men det är lika bra det, har endast en fjuttig maxikjol i min garderob som kräver sällskap. 
 
Tillbaka till resan jag och några vänner ska göra i början av Juni. Det är nu endast 79 dagar kvar och tiden går fantastiskt fort. Längtar efter stränder, god mat, utsikter, äventyr och allt det tillsammans med goda vänner. Det kommer att bli en fantastisk resa och upplevelse. Men först blir det att fokusera på de sista månaderna av skola. Helt sjukt att den snart är slut och över.
 

Work in Progress

Började skissa på den här under dagen. Som vanligt skissade jag bara ett vanligt och tråkigt ansikte men ändrade mig. Var tvungen att göra någonting med den så att den inte skulle se så fruktansvärt uttryckslös och tråkig ut. Därför fick hon en orm slingrandes runt halsen, vilket kommer bli väldigt spännande att skugga. Vad vet jag om hur man ritar ormar liksom? Kan sluta i katastrof detta men får hoppas på det motsatta.
 
För övrigt hoppas jag att värmen här i Skellefteå kommer tillbaka snarast, minusgrader efter en vecka av tio pluss är ingen höjdare. Vill ju kunna plocka fram världens bästa jeansjacka och slippa bära runt på en tung dunjacka om dagarna. Tänker sitta på mitt rum och sura tills det blir varmt igen, eller i alla fall tills jag har någonting bättre för mig.
 

Kommer tillbaka

Var långt över ett år sedan någonting hände på den här bloggen, men bestämde mig i alla fall för att byta tillbaka. Känner att jag dels behöver någonstans att skriva av mig saker som jag tänker på, dels är det alltid trevligt med respons på mina målningar. Därför kommer jag dela med mig av mina skapelser som de här ovanför. Mina absolut första akrylmålningar. Är inte helt nöjd med bakgrunden av svampen än, vilket jag kommer fixa till så småning om. Funderar också på att göra en serie av målningar i samma stil, tror att det skulle kunna bli någonting ballt. Kanske en eller två till svampmänniskor, beror såklart på hur inspirationen infinner sig. Nu tänker jag lägga ned resten av kvällen till att göra klart en ny design och lyssna på skön musik.
 

RSS 2.0