"Signature dish"

Började tänka på en grej medan jag stod och lagade mat. Att jag och mina vänner har alla olika signaturrätter som vi brukar laga tillsammans. För att ta ett exempel så är följade recept min och Emmas signaturrätt, den ökända kräfttacosen (har tyvärr inte kunnat komma på ett bättre namn). Den är riktigt enkel att slänga ihop och riktigt underbart god. Häng med på mitt fina recept!
 
Plocka fram en pajform vilket det här receptet är gjort för och ta sedan fram en halv gurka, en riktigt stor rödlök (helst större än den på bilden eller två stycken) och valfri riven ost. Själv använde jag färdigriven taco ost från ica som fungerar men är säkert godare med vilken annan ost som helst.
 
Sedan ser du till att du har en hel burk med hot tacosås, en burk med kräftstjärtar och ett stort 300g paket med philadelphia ost. Om någonting är slut blir det en extrasväng till affären. 
 
Börja sedan med att hacka allt som behöver hackas. Man kan även hacka kräftstjärtarna i mindre bitar men det kom jag på i skrivande stund, det är alltså lite sent nu. Gott blir det även om kräftstjärtarna inte hackas.
 
smörj sedan in all philadelphia ost i botten av pajformen och fördela jämt, gör sedan samma sak med tacosåsen (hela burken!) ovanpå.
 
Nu slänger du på den hackade löken, kräftstjärtarna och sedan gurkan. Man får ha mer gurka om man känner för det, såklart. Slutligen toppas hela kalaset med riven ost som täcker formen. Nu är rätten färdig och man kan A) äta den direkt; eller B) ställa in den i kylen i ett par timmar och låta den gotta till sig. 
 
När den äntligen är färdig att ätas serverar man detta tillsammans med nachos i valfri smak. Men köp så stora som möjligt så att det blir enklare att äta (Tips!). Ber slutligen om ursäkt för halvt äcklig matbild. Fotografering av mat är inte min starka sida tyvärr. Lovar däremot att det är fantastiskt gott. Ät fetaost och sallad till. En perfekt lunch, middag eller förrätt. Det passar som allt.
 

Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Mums :D

Svar: Verkligen riktigt gott!
Linnea Stenberg

2014-06-22 @ 18:21:27
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback