Pasta och ädelostsås

Åkte och handlade idag för att fylla upp kylen med saker jag tycker om. Bor nämligen ensam hemma de närmaste veckorna och måste laga all mat själv. Blev till stor del bara pasta men slängde såklart in en massa tillbehör och sådär också. Tänkte visa ädelost pastan jag lagade idag!
 
För att lagga denna rätt till typ 2-3 portioner behövs: ca en halv stor burk Créme fraiche, tortellini med skinkfyllning, en riktigt möglig ädelost och en näve med haricots verts (hade tänkt ha sparris istället men detta var vad affären hade att erbjuda).
 
Medan tortellinin kokar, mosa ihop ädelosten (använde halva osten på bilden) med créme fraichen till en så jämn sås som möjligt. Krydda sedan med lite vitpeppar och salt. Kasta sedan i haricots vertsen i såsen.
 
När tortellinin nästan kokat klart hälls vattnet ut och såsen blandas ned i kastrullen och får stå och värmas upp på spisen under omrörning.
 
När såsen smält över tortellinin och allt är varmt är det läge för servering och att bara njuta!
(Tips!) Vill man ha lite mjukare haricots verts kan man kasta i dem för att koka tillsammans med tortellinin.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback