klänning

Alltså provade denna klänning här om dagen. Har seriöst aldrig provat ett plagg som satt så bra som denna gjorde. Det var nästan som om den var skräddarsydd efter mina egna mått. Tyvärr köpte jag istället en bikini som jag inte kommer få för att victoria's secrets leveransföretag är efterblivet. Är måttligt arg över det och om jag inte får tillbaks mina pengar kommer jag gråta. Kul. Får hoppas att någon vänlig själ ser detta och hur bra den passar och hur fin jag skulle vara i den och köper denna vackra skapelse åt mig. Hehe, kan ju alltid drömma i alla fall.
 

Cheers

 
Måste bara dela med mig av de två bästa GIFarna i världen haha. Eller jaa kanske bara två delar ur min och Alexandras extremt efterblivna och oförståeliga humor egentligen. Kan lägga upp oändligt av bilder på söta djur annars, vilket jag faktiskt borde göra någon gång för det kan ju inte sluta fel. Kom att tänka på den första gifen idag (uppenbarligen jag och Alexandra i framtiden) och därför var jag tvungen att leta upp alla två av mina favoriter och visa dem för hela världen, eller någonting sådant.
 

Pokerkväll

Blev bjuden på pokerkväll igår. Spelade och drack några få öl under kvällen och idag är jag orimligt bakfull. Tur att det var en kul kväll i alla fall annars hade  det sugit rejält att vakna upp idag. Den lilla energin jag har får gå till att läsa Paper Towns i min säng då jag inte tänker varken ta på mig vettiga kläder eller kamma håret. Älskar boken redan men kommer med en vettig recension när jag läst ut den.
 

Hjortstaty

Tog en islatte vid väggen där hjortstatyn står igår med Alexandra. Vi satt där i flera timmar och stekte i solen, snackade en massa skit och försökte minnas vad vi gjorde på valborg förra året (någon som vet vart vi var???). Senare tog jag mig en tur och köpte Paper Towns. Hade inte tänkt läsa igår men kunde inte låta bli, slukade en fjärdedel av den innan jag slutligen besegrade min vilja att fortsätta. Är trött idag men det var värt det. Tror verkligen att denna bok lever upp till den förra och vill bara hem och fortsätta nu på en gång.
 

Zombie

Efter att ha gått runt under gårdagen som en zombie på grund av för lite sömn la jag mig i sängen redan klockan åtta och somnade kort där efter. Kan inte säga att det händer ofta att jag faktiskt sover lagom timmar under en skolnatt. Nu är jag på gång igen och har utan trötthet tagit mig igenom ännu en (om än väldigt kort) skoldag. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med resten av dagen men efter Looking for Alaska känner jag mig sugen på att ta mig an någonting mer att läsa. Kanske ska bege mig för att ta en titt och se vad jag faktiskt känner för. Tror att det är läge för det, kan ju till och med sitta ute i solen och läsa nu för tiden.
 

Sommarkänslor

Suttit ute i värmen idag och tagit in så mycket sol som det går. Helt otroligt skönt att sitta i shorts, även om det blir för kallt när man ska gå någonstans. Blir förmodligen tyvärr en varmare klädsel senare när det är dags för att hitta på någonting. Såg när jag gick ut hur lite färg på benen jag har och hur blek jag kommer vara när vi beger oss till varmare bräddgrader. Om inte en rekordsommar sätter fart redan nu i slutet av april, det hade varit någonting.
 

Detaljer

Några detaljer tillstudenten. Har investerat i massor av guldsmycken för att lysa upp den vita klänningen. Har även handlat en snygg lite mindre väska som kommer att vara perfekt till mobilen och kanske lite smink om det behövs. Tyvärr har klänningar sällan fickor och vid sådana tillfällen är en väska ett måste, därför kommer den här säkert användas vid många fler tillfällen. Är i princip helt klar när det kommer till studenten och balen. Kan inte komma på något mer som skulle behövas. Förutom att mor min måste göra ett försök på balfrisyren så att hon har kläm på den. Kommer inte att vara en väldigt speciell håruppsättning, men fin! 

 


Last words

Läste ungefär en av de bästa böckerna någonsin igår. I sju timmar satt jag och plöjde igenom sidorna (eller kanske inte hela tiden, hämtade någon gång en banan att äta och sådär). Har inte läst en hel bok på nästan två år då böckerna från skolan sätter en sådan press då man måste läsa hela tiden för att hinna. Alltså leder det till att jag inte läser alls. Men nu är jag tillbaka på banan och sträckläser än en gång. Förresten hittade jag ett av de finaste citaten jag läst förut som jag inte ens viste skulle dyka upp i denna bok. Började läsa dessa rader och insåg vad det var och började nästan gråta av lycka för att det är så fruktansvärt bra. Tycker att alla ska dra iväg och köpa Looking for Alaska nu direkt; på engelska då språket John Green använder är så himla vackert. 
 

Kattstöld

Har gosat med världens sötaste kattunge idag vid namn Jack. Kände mest för att ta i honom och springa hela vägen hem. Men tyvärr är det Jonatans mosters katt, alltså blir det lite svårt att komma undan med något sådant. Nu ikväll är det dock dags för the sims, chips och mys med mina tjejer. Kommer bli en bra brytning i mitt annars tråkiga lov (hade dock en mysig kväll igår också). Dags att packa ner min trogna laptop och hoppas på att den ska orka med en hel kväll med spel och inte bli överhettad och börja brinna. Men det verkar inte särskillt troligt. Har målat på mitt nya läppstift "bare bohemian" och matchat med min mest bohemska tröja haha. Blir en bra kväll.
 
 

Makeover

Efter nästan tre och en halv timme hos frisören har min kalufs fått ett helt nytt liv. Innan var det våningar av olika färger, rött/brunt i topparna, mörkbrunt högre upp och blond utväxt. Efter ett antal behandlingar är nu mitt hår mycket mer likt mitt naturliga om än något mörkare och varmare. Blev jättenöjd i alla fall och förvånad över hur mycket färg de faktiskt fick bort med avfärgningen. Hade jag ens nästan försökt mig på denna procedur själv hade jag nu stått här med randiga längder i orange och mörkbrunt skulle jag tro. Ungefär som en tiger. Ber om ursäkt för världens sämsta före bild. Var den enda jag tagit relativt nyligt som man även kunde se hårfärgen i sin rätta glans på. Nu har jag i alla fall en nice frippa och kommer inte behöva göra så mycket mer med den. Jippi.
 

Underlig dryck

Ifall någon undrade vad jag har haft för mig den här helgen så har jag endast suttit och nött the sims. Kan sitta i massor med timmar och bara renovera om hus i olika stilar. Just nu har jag fastnat på strandhus som blir hur fina som helst. Vill bara hoppa in i spelet, bo där och bli en riktigt sim. Förutom allt spelande har jag även hunnit med att testa en annan dryck av de som gör hallonaden. Denna verkar inte ha något eget namn men den var absolut mycket godare än vad ingredienserna tillåter en att gissa. Däremot om man inte är ett fan av rödbetor är denna inte rätt val. 
     Har fixat lite planer nu inför lovet. Imorgon blir det en total makeover av mitt hår, klippning och färgning står på schemat. Kommer att bli ytterst spännande, älskar i alla fall att sitta och ta det lugnt medans någon annan fixar mitt hår. Senare under veckan på tisdag ska jag och mina tjejer ta det lugnt hemma hos Caroline, spela massa sims och käka onyttigt. Lär bli en mysig kväll.
 

Vårsol

Idag skiner solen och det är varmare ute än det varit på mycket länge. Firar detta med läppstift som smakar jordgubbar. Kanske engentligen borde tagit någon fin vårjacka när jag åkte imorse men den trogna dunjackan får fortsätta i några timmar till, är ändå inte så varmt bara varmt för att vara norrland. Idag är det fredag och sista dagen innan en veckas långt lov. Ska bli skönt även om jag har mindre än ingenting planerat. Dricka massor av lemonad, hoppas på värme, se serier och vila är mina planer. Kanske hitta på något roligt, utflyckt eller någonting, grillkväll kanske! Är öppen för förslag.
 

Lee Price: American Figurative Realist Oil Painter

Kom över denna otroliga konstnär för några dagar sedan. Till att börja med kan jag inte annat än förundras över hennes skickliga framförande. Vid första anblick tänker vem som helst att detta är en samling konst producerat av en fotograf men så är inte fallet. Alla dessa målningar är skapade med oljefärg, ett material som nog är bland det svåraste jag provat på att måla med. Uppenbarligen har hon vunnit priser för sin konst som hon mer än väl förtjänar. Om man dock ska bortse från målningens skickliga utförande och fokusera på bilderna i sig kan jag tycka att de är inspirerande på så vis att de visar på ensamhet som är självvald. De där stunderna när man är ensam och kan blotta sig själv helt och frigöra alla begränsningar man tvingar sig till vid andra tillfällen. Eller så är det bara bilder av Lee Price själv som badar och äter massor av mat, kan vara så också.

     Har själv alltid kämpat med att hitta mig själv i det jag skapar, men omedvetet siktar jag alltid mot att få allting så verklighetstroget och noggrant som möjligt. Försöker att få konsten att likna verkligheten eller ett foto precis som Lee Prince gör. Men egentligen ogillar jag den typen av konst. För det som gör målningar till just målningar sitter i de små felen. Skillnaden mellan de här bilderna och fotografier är de små delarna i bilden som inte stämmer med hur skuggor, färger eller texturer fungerar i verkligheten. Utan dem skulle det inte gå att urskilja ett foto och en realistisk målning. Borde därför anta utmaningen att sluta upp med verklighetsidealet och lita på mina egna tankar istället, oftare än vad jag gör nu i alla fall.

Mer av Lee Princes konst finns på www.leepricestudio.com

 


Slö sax

Denna dag bara flög bort, vet inte ens vart alla timmar tagit vägen och vad jag gjort idag. Kom ju liksom hem innan lunch. Vet endast att jag suttit och varit irriterad över idiotiska saker och folk som inte svarar på mail. Hur svårt ska det vara egentligen? Åh. Nu satte jag i alla fall igång med världens konstigaste grej som jag absolut kommer misslyckas med. Hittade en jättefin kjol för någon dag sedan och ska försöka fixa en liknande av ett par gamla jeans. Tror inte att det kan bli allt för svårt men måste verkligen hitta några vettiga verktyg. Slö sax och ett örhänge är inte det bästa att sprätta upp sömmar med haha. Kan visa sedan hur det blev, möjligtvis är det bara en hög med söndertrasat tyg.
 

Delar

Här är några delar av min nya skapelse. Hade tänkt lägga upp den färdiga versionen men ljuset på bilden gick inte att fixa så får försöka på nytt en annan dag. Skulle nog underlätta en hel del att skaffa photoshop till min dator, då kunde jag även experimentera med målningarna digitalt vilket skulle vara intressant.
    Har idag suttit i tre och en halv timme och skrivit en vetenskaplig rapport om huruvida särskrivningar eller felstavningar är värre. Jag är bedrövligt dålig på att stava, innan jag publicerar något inlägg här på bloggen måste jag klistra in texten i word för att försäkra mig om att ingenting är åt pipsvängen (vilket det oftast är). Det kan bli intressant att rätta den där, en text om varför särskrivningar och stavfel inte är bra som innehåller just stavfel och särskrivningar i mängder. Hade varit bra om vi sluppit skriva för hand, rättstavningsfunktionen är det bästa jag vet.
 

CLEAN

Alltså jag är inte en person som använder mycket dofter som body butter, lotion, body mist eller parfym. Kan tycka att det blir så mycket och starka konstgjorda dofter. Men har aldrig någonsin luktat på en produkt från CLEAN och tyckt att den varit för mycket. Jag menar; alla deras dofter är så fräsha och ljuvliga haha. Har hittills samlat på mig tre stycken parfymer från märket och alla tre älskar jag. Kan bli svårt ibland när jag inte kan bestämma sig för vilken jag vill använda. Man känner verkligen hur dom fått ihop namnet med doften, som Warm Cotton till exempel. Den luktar precis som när man tagit ut tvätt ur torktumlaren och den är varm och gosig. Rain har vekligen den underbaraste doften liksom Skin. De är lite svåra att förklara med Skin är i alla fall den kryddigaste av alla CLEAN parfymer. Högst på önskelistan står nu i alla fall Outdoor Shower Fresh som verkar vara helt fantastisk. Tänk att ha varenda en av dem hemma och bara frossa i underbara dofter.
 

Världens finaste matta

Farmor bjöd på fika idag. Kaffe i mängder ur vackra koppar, hembakta smörbullar och massor av saltgurksmackor. Skulle egentligen bara hjälpa till med dammsugningen efter hennes hand operation men resulterade i två fikapauser och lite mysigt prat om allting möjligt i världen. Nu är jag mätt för resten av veckan efter allt fika men är dags för middag om bara ett par minuter bara. Får äta även om jag sprängs, är champinjon toast, mums!
 
Farmor äger ungefär världens finaste matta. Hade inte riktiga persiska mattor kostat skjortan hade jag täckt varje millimeter av golvet med dem i alla färger och mönster. 
 

Börjar likna något

Har inte mycket kvar av denna nu, är bara huvudbonaden och örat, sedan lite små fix här och där kvar. Känner mig mycket mer nöjd med denna än den förra bilden jag gjorde, lyckades inte smeta ut massa konstigt kladd den här gången. Fast än kan mycket hända så det är bara att fortsätta och se helt enkelt. Slutade väldigt tidigt idag så har hela eftermiddagen på mig att experimentera och göra klart denna. Har en liten idé, får se om jag vågar eftersom att det skulle kunna förstöra hela bilden också. Men man måste ju våga prova för att det ska bli något. Hur fel kan det bli egentligen och vad gör det. Är ju bara att börja på en ny i så fall och så är det ingenting mer med det.

 


Ballast på stranden

Har lagt en beställning på ungefär den snyggaste bikinin någonsin. Passar den inte struntar jag i det och springer runt i den när jag är i Turkiet ändå. Alltså har på riktigt aldrig sett ett så underbart mönster på en bikini som även skulle ha en fin passform på mig. Vanliga triangelbikinis på snöre ser helt sinnesjukta ut, gråter av skratt varje gång jag ens försöker testa en. Har föresten bokat tid för klippning och färgning om två veckor. Hade tänkt mig en nyans ungefär som modellen på bilderna har fast något mörkare. En mörkblond ton alltså. Fördelen med den färgen är att jag slipper färga om håret hela tiden eftersom att det ungefär är min naturliga hårfärg. Kanske kan sluta förstöra håret då så att det inte ser ut som svinto, hade ju varit trevligt som omväxling.
 

Tortellini

Har käkat den fetaste portionen av ostig tortellini vilket må vara bland det godaste alltså. Missbedömer alltid mängden som man brukar göra med pasta men envisas alltid med att inte låta något gå till spillo. Så nu sitter jag här med sprängfull mage och kommer inte kunna röra mig på ett par timmar. Tur i alla fall att jag inte har några fler lektioner på måndagar och att soffan nu är den enda platsen viktig att besöka. Tyvärr är väl inte detta den mest estetiskt tilltalande maten, slängde på ett salladsblad för att det skulle se någorlunda bättre ut. Kan dock garantera att det är en underbar upplevelse för smaklökarna. Kan äta hur mycket som helst.

 


Penslar

Plockade fram mina penslar och färger ändå och satte igång med en ny målning. Inte lika ivrigt och otåligt denna gång så att allting blir en enda sörja. Det är så roligt med färg fast än mycket svårare än att måla enfärgat med blyerts eller en färgpenna. Måste också köpa fler ramar när jag någon gång har pengar, svårare att förstöra målningarna då när de ligger överallt i mitt rum då. Eller kanske borde investera i en portfolio av något slag, skulle ju också fungera. Som det är nu blir hälften av sakerna jag skapar förstörda (på grund av för stökigt rum) när de ligger i soffan, på golvet och på alla andra olämpliga platser. Får oftast skylla mig själv när sådant händer eftersom att jag inte har någon ordning på allting.
 

Inte direkt morgon kaffe

Vaknade klockan halv tre idag efter en extrem sovmorgon. Kände mig värd en lång natts sömn efter att ha stigit upp vid sju varje dag i en vecka, men lyckades vakna flera gånger under morgonen och halvt panikartat trott att jag försovit mig. Nu har jag och Jonatan suttit i solen och druckit en kopp inte direkt morgon kaffe. Våren är äntligen på väg utan snö överraskningar; hoppas jag i alla fall. Ska bussa hem för att sedan ta mig en promenad innan jag gör mindre än ingenting mer under kvällen. Tror mina planer för denna söndag är helt säkrade. Kanske eventuellt plockar fram ett par penslar och försöker mig på akvarell igen men bara kanske.
 

Högskoleprovet

Kämpar på med högskoleprovet. Har tre delprov avklarade och bara två kvar. Trycker i mig en skagen baguette och försöker ladda om inför eftermiddagen. Hade helt ärligt förväntat mig att dagen skulle vara jätte lång och dryg, men tiden har flygit iväg och snart kan jag åka hem och känna mig stolt över att ha genomfört ett helt högskoleprov. Ikväll blir det att dra iväg för att ha kul med vänner, kan verkligen behövas efter en sådan här dag. Eller blir det så att jag däckar direkt jag kommer hem men det hoppas jag verkligen inte.
 

Klänning & Hallonad

Sa ju att jag skulle visa upp min studentklänning, så här är den! Letade efter en smått annorlunda klänning och inte en sådan där klassisk vit skater dress de flesta brukar ha på studenten. Beställde först hem en annan klänning än denna som må vara det fulaste jag provat i mitt liv. Som om de skickat helt fel storlek eller någonting även om det inte var det. Men så hittade jag denna pärla på BikBok i Umeå. Tyckte att det var underligt att jag inte sett den på samma butik här i Skellefteå men visade sig att den är från Mary-Kate & Ashley Olsen for BikBok kollektionen som bara sålts i utvalda butiker. Är himla nöjd med den och den sitter hundra procent perfekt. På bilden syns det inte så bra men det är en svart, lite längre underklänning som sticker fram under kanten och även banden är svarta. 
     Har idag njutit av en utav de bästa dryckerna; Hallonad. En så himla perfekt blandning av syrlighet och sötma. Kan tänka mig att denna kommer att sitta fint under många varma sommardagar. Fin flaska har den också!
 

Redovisning

Ska snabba mig iväg till skolan nu för att genomföra en muntlig redovisning av boken To Kill a Mockingbird. Ungefär en av de bästa böckerna jag någonsin lagt händerna på. Förstår verkligen inte varför Harper Lee slutade att skriva efter sin första bok. Den blev ju en succé och hon har en sådan relation till sina ord att hon skulle kunnat skriva en hel del succéer efter denna. Men så blir det inte alltid som det är tänkt. Hoppas att redovisningen ska gå som tänkt i alla fall, har en A4 text att komma ihåg i huvudet.
 

Torsdagstema

Hittade en underbar grej som några konstbloggare håller på med - torsdagstema. I början av varje vecka presenterar en av dem ett tema som sedan den som vill får tolka och skapa någonting av. Det är Artemilia, Smäm, Annasynnero och nollfemnolltvå som turas om att bestämma. Den här veckan var det Artemilia som presenterade temat "En snirklig och en rak". Försökte mig på akvarell för första gången på länge men det blev rätt så kladdigt och eftersom att jag är lite för ivrigt blev vissa delar inte så noga heller. Men trots allt känner jag mig nöjd med resultatet och min första torsdagstolkning. Precis nu när jag blev klar kom jag på massor av andra grejer jag kunder ha målat och tolkat till temat, men nu fick det bli så här.
Gå in på Artemilias blogg och se resten av denna veckas bidrag som kommer att ramla in under dagen!
 

Upp, upp och iväg

Inser att det inte är länge kvar alls tills vi packar våra väskor och ger oss av till Alanya, 64 dagar för att vara exakt. Letade upp en samling inspirerande bilder därifrån, så himla vackert alltså. Där om någonstans kan man slappna av och tänka bort skolan för alltid. Eller skola som jag känner till den, grundskola alltså. Kommer förmodligen gå mer skola någongång i livet, förhoppningsvis redan i höst men det räknar jag inte med. Allting hänger på högskoleprovet som ska skrivas redan nu på lördag,  bara att sätta på sig turstrumpor och hoppas på det bästa. Jag och Caroline ska i alla fall bege oss för att ordna med pass någon gång under nästa vecka inför resan. Kanske för en gångs skull kommer att kunna se ut som en vettig person. Fast det brukar bli motvindsfrippan och ett obekvämt ansiktsuttryck,  nästan oundvikligt det där. 
 

Sneak Peak

Blir någonting spännande det här. Använder mig av akvarell som jag inte använt på kanske ett år. Kunde inte hitta något annat block än ett akvarellblock när jag letade i mitt extremt välstädade rum så fick nöja mig med det, vilket inte var helt fel. Hittade en rolig grej på en annan blogg som denna bild ska vara med i hade jag tänkt. Får väl se hur den blir, tycker alltid att jag har förstört hela bilden i början. Tjejen till höger ser ju inte riktigt frisk ut för tillfället. Kanske kan lyckas fixa till det på något vis. Önskar verkligen att jag hade pengar till att inhandla några bra penslar. Mina är från IKEA och lämnar hår efter sig som en matta över papperet vilket inte är roligt alls att behöva försöka pilla bort. Ska forsätta kladda färg och se vad som händer.
 

Bränner pengar - på låtsas

En av de bästa sakerna jag vet är att klippa ihop collage. Samtidigt som att jag vill börja gråta över hur mycket fina kläder som finns som jag aldrig kommer att ha råd med. Kanske är lika bra det, bättre att sitta hemma och drömma om snygga outfits än att bränna alla mina pengar på kläder som ändå inte får plats i min garderob. Dessa är i alla fall några collage jag gjort den senaste tiden, älskar alla tre för att jag fått till alla som någonting jag själv skulle vilja och kunna ha på mig. Kan inte någonting om mode utan tar alltid på mig sådant som jag trivs i, finns ingen anledning att ha på sig någonting annat. På så vis kan stilen variera stort från en dag till en annan beroende på humör och ork. Vissa dagar går det inte att ha på sig någonting annat än mysbyxor och och stor och fluffig tröja.
 

Beck - Morning Phase

Typ ett av de bästa albumen just nu, har lyssnat på det om och om igen sedan i lördags då jag blev introducerad till det. Alla låtar är så magiska och lugna. Det låter lite som att man kan andas igen efter en hemsk natt. I alla fall den första låten som heter just Morning. Helt klart ett album värt att lyssna igenom, mer än en gång. Helst flera timmar i rad samtidigt som man skapar någonting. Perfekt är det för just det. Skulle nog säga att min favorit i albumet är spår åtta; Don't let it go. Just för det instrumentala i den, så vackert utfört alltså. Annars är låten innan den, Wave, också sinnesjukt underbar. Hela albumet är helt underbart, klicka på bilden och lyssna på en gång.

 


Bättre bild

En mycket bättre bild av Ormflickan. Går inte att ta bättre bilder med min mobilkamera tyvärr. Men nu ser man någolunda i alla fall. Frågan är om den ska heta Ormflickan eller om det finns någonting bättre. Förslag kanske? Kommentera om ni kommer på någonting bra att kalla den. Känndes i alla fall som att jag lär mig mycket om att teckna hår, har aldrig orkat engagera mig i just det förrut då jag bara gjorde några streck från huvudet. Men det är rätt kul! Speciellt när det märks hur jag utvecklas och blir bättre på det. Har ändå mycket kvar att lära mig än.
 

Black Orchid

Har det bästa läppstiftet från makeup store som heter Black Orchid. Det har en så perfekt ton av lila, mörkt och ganska rödaktigt faktiskt utan att det blir rött. Det skulle kunna hålla lite längre dock, glider av väldigt enkelt. Hittade för några månader sedan ett par matchande byxor också i sammet. Fick dock sy i dem litegrann idag eftersom att en söm gått upp. Bra kvalité jag investerar i känner jag. Idag tänker jag börja på något nytt i konstväg. Har en duk kvar så blir eventuellt en ny målning i akryl. Skulle kunna göra en i samma stil som med den senaste, svamp människan. Göra en ny och göra den lite bättre. Kanske i mörklila toner och matcha mig själv? Haha, nej får se om det. Någonting ska det väl bli i alla fall.

 


RSS 2.0